Cayo Levantado

7 kilometer voor de kust van Samaná ligt het kleine eilandje Cayo Levantado, beschermd door de baai. Het charmante eiland is begroeit met tropische planten en mangroves en heeft een strand als een ansichtkaart.. Vele cruiseschepen gaan hier voor anker en laten hun passagiers genieten van dit prachtige eiland. U kunt hier genieten van de lokale drankjes als Pina Colade en Cocolao. Bijzonder hoogtepunt is het zogenaamde Whale-watching in de maanden januari en februari. Dit is de tijd dat bultruggen naar de warme Dominicaanse wateren trekken om te paren en/of jongen te werpen. Het is een waar spektakel om deze prachtige bultrugwalvissen met hun jongen in het echt te zien. Dit kan vanaf de wal of dichterbij vanaf een speciale walvisvriendelijke excursieboot.

Bezienswaardigheden in Cayo Levantado

  • Walvis spotten in Januari en Februari
  • Kleurrijke stad Samana
  • Watersporten duiken, surfen, zeilen, kayakken
  • Lokale markt in Samana

   

Beste tijd voor een cruise naar Cayo Levantado

De beste tijd om naar Cayo Levantado, Domicaanse Republiek, te gaan is heel het jaar door.

Algemene informatie over Cayo Levantado

Valuta
De valuta in Cayo Levantado is de Domicaanse peso.

Haveninformatie
De cruiseschepen meren aan in de baai van Samana. De passagiers die naar Cayo Levantado gaan worden als eerste van boord gehaald, daarna volgt de rest pas.

 

Tip(s) van Captain Cruise
Let bij de aanschaf van souvenirs of deze niet staan op de lijst van verboden in te voeren zaken, bijvoorbeeld sieraden van koraal. Ook kunt u aan de grens problemen krijgen met namaak artikelen.

Tijdens uw verblijf op de Dominicaanse Republiek maakt u zeker kennis met de tropische klanken van merengue en bachata. Cd’s zijn overal te koop en een stuk goedkoper dan in Nederland.

De meeste cruisemaatschappijen organiseren een barbecue op het prachtige strand van Cayo Levantado. Met een heerlijke cocktail in de warme zon, genieten!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan