Cristobal

Op weg naar de entree van het Panamakanaal komt u vanuit het Caribbisch gebied eerst langs Cristobal. Het ligt aan het begin van Limon Bay.

De meeste schepen gaan direct door naar Gatun Lake al waar zij van boord gaan voor excursies. Sommige schepen gaan echter helemaal niet door de sluizen en stoppen in Cristobal om van daar uit de excursies te starten.

In Cristobal is niet heel veel te beleven. U gaat er shoppen of u gaat naar het achterland voor excursies.

Bezienswaardigheden in Cristobal

  • Colón. Bezoek de stad Colón, dit is een heel kleurrijke stad.
  • Fort San Lorenzo ligt aan de rivier de Chagres en zo’n 10 kilometer ten westen van Colon. In dit fort ziet u de Spaanse militaire architectuur verwerkt die dateert uit de 17e en 18e eeuw. In 1980 werd het fort op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst.
  • Portobelo National Park is een strandterrein en tropisch klimaat die worden gecombineerd met historische betekenis. Een belangrijke koloniale havennederzetting ontdekt door Christopher Columbus in het begin van de 16e eeuw. De haven, gunstig gelegen voor transportverbindingen met Europa, was de gastheer van een kleurrijke cast van welvarende koloniale grensmensen.
  • Catedral Inmaculada Condepcion
  • Isla Iguana. Een mooi eiland met stranden en leguanen en andere dieren.

   

Beste tijd voor een cruise naar Cristobal

De beste tijd voor Cristobal, Panama, is van eind december t/m april dan is het namelijk het droogseizoen.

Algemene informatie over Cristobal

Valuta
De valuta in Cristobal, Panama, is de Panamese balboa (PAB).

Haveninformatie
Een auto huren met of zonder chauffeur is prima te doen en de prijzen zijn goed. De bussen, het binnenland in, zijn comfortabel, goedkoop en men kan overal komen. In de stad zijn vele taxi’s en zijn niet duur ,maar spreek wel van te voren een prijs af.

panama-cristobal-haven-map.png  panama-colon-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Water uit de kraan kunt u rustig drinken in Panama, maar eet niet van stalletjes langs de weg. Eet in restaurantjes die er betrouwbaar uitzien. Lokale gerechten zijn o.a. de Sancocho, een pittige stoofschotel met kip, groenten, ui en pepertjes. De Ropa Vieja is een schotel gemaakt met rundvlees. De Ceviche, vis of schepdieren gemarineerd in citroen sap, ui. In Panama wordt vis veelal bereid met kokos of kokosmelk.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan