Heraklion (Kreta)

Heraklion of Iraklion is de hoofdstad van Kreta. De stad heeft zo’n 175.000 inwoners (2015). De stad is gebouwd in 824 na Christus door Saracenen. Heraklion heeft een rijke geschiedenis. Het heeft een tijd bij Venetië, Turkije en de Britse Zone gehoord. Van deze periodes zijn nog verschillende dingen terug te vinden in de stad.

Bezienswaardigheden in Heraklion

  • Archeologisch museum. Hier wordt er veel tentoongesteld van het Minoïsche en Romeinse tijdperk.
  • Morosini fontein. Dit is een van de oudste bezienswaardigheden die je in deze stad zult vinden. Deze fontein is een van de weinigen die de bombardementen van WO2 heeft overleefd.
  • Plateia Eleftherias. Dit is het grootste plein in de binnenstad. Hier worden vaak evenementen gehouden.
  • Ruïnes van het paleis Minos. In de Minoïsche tijd (3650-1450 v.Chr.) was het de grootste nederzetting op Kreta. Ook al is er geen archeologisch bewijs van, het kan zijn dat Knossos al in 2000 voor Christus een haven in Heraklion had.

Griekenland-kreta-heraklion-zee-boot  Griekenland-kreta-heraklion-straat-gebouw  Griekenland-kreta-heraklion-haven-boten

Beste tijd voor een cruise naar Heraklion

De beste reistijd voor Heraklion, Griekenland, is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Heraklion

Valuta
De valuta in Heraklion is de Euro.

Haveninformatie
De nieuwe cruiseschipterminal heeft een totale oppervlakte van 2500 m2 (26900 ft2) en beschikt over alle faciliteiten en personeel die nodig zijn om de passagiersklaring (paspoort en beveiliging) uit te voeren. Er is een apart incheckgedeelte voor passagiers die aan boord gaan.

griekenland-kreta-heraklion-haven-map.png  griekenland-kreta-heraklion-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Heraklion is de beste plek van het eiland om te shoppen. Er zijn veel winkelstraten waar geen auto’s mogen komen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan