Portimao

Met een grotere omvang dan andere kustplaatsjes in de Algarve, is Portimão eerder een havenstadje dan een drukke badplaats. Maar wel met een gezellige sfeer, prachtige zandstranden, een levendige boulevard, leuke restaurantjes en een authentiek centrum. Precies wat je nodig hebt voor een heerlijke vakantie aan zee. De jachthaven van de stad, waar tegenwoordig luxe boten voor anker liggen, herinnert aan de geschiedenis. Want in het verleden draaide het in Portimão maar om één ding: de visvangst.

Bezienswaardigheden in Portimão 

  • Kerk Igreja da Nossa Senhora da Conceição
  • Centrale plein Praça da República
  • Rua Diogo Tomé en Rua da Portades da São João waar je veel leuke winkels tegenkomt.
  • Middeleeuws fort Santa Catarina
  • Praia Da Rocha (strand)

Portugal-portimao-zee-zonsondergang-bloemen  Portugal-portimao-grot-rotsen-zee  Portugal-portimao-strand-zee

Beste tijd voor een cruise naar Portimão

De beste reistijd voor Portimão in Portugal is van mei t/m oktober, waarin je een aangename temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Portimão is 26°C in augustus en de laagste is 15°C in januari.

Algemene informatie over Portimão

Valuta
De valuta in Portugal is de Euro.

Haveninformatie
Schepen moeten de riviermonding in varen om aan te meren. De recentelijk verbeterde cruisefaciliteiten zorgen ervoor dat alle schepen nu langs de kade kunnen aanmeren, met een up-to-date terminalgebouw, inclusief Duty Free Shop en een VVV-kantoor. Minibusjes rijden elke 15 minuten tussen de haven en de belangrijkste toeristische trekpleisters, aangezien de kade ongeveer 1,5 km van het stadscentrum ligt.

Portugal-portimao-cruise-haven  Portugal-portimao-cruise-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Portimão. Naast Portimão, aan de andere kant van de rivier, ligt Ferragudo een sfeervol vissersdorp waar het nog niet is overspoeld door toerisme.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan