Cádiz

Wanneer we aankomen met het cruiseschip kunt u heel goed het soort platform zien waarop de stad ligt, omgeven door muren. Het is een prachtig gezicht, het wit van de huizen tegen het blauw van de lucht en de zee. Cádiz heeft een typisch maritiem karakter met doolhofachtige straatjes en pleinen, die opgeluisterd worden door bloemen en stokoude bomen. Uw cruiseschip ligt op enkele minuten lopen van het centrum van Cádiz. U vindt in de haven een toeristeninformatiebureau waar u naast toeristische informatie en plattegrondjes ook de bezienswaardigheden kunt vinden.

Bezienswaardigheden in Cádiz

  • La Puerta de Tierra. De poort is omstreeks 1750 in de muur gemaakt en geeft toegang tot dat deel van Cádiz waar geschiedenis en romantiek elkaar ontmoeten.
  • Nieuwe Kathedraal. Neoklassieke stijl, versierd met twee identieke torens en een imposante oranje geverfde koepel.
  • Tavira Toren. Deze toren is de meest indrukwekkende uitkijktoren van Cádiz. Het is tevens het hoogste panoramische punt in Cádiz en het herbergt een unieke attractie: de Camera Obscura. De Camera Obscura geeft een driedimensionale voorstelling van de omliggende stad. U kunt de Camera Obscura in kleine groepjes bezoeken. Elk half uur is er een sessie, die ca. 15 minuten duurt.
  • Plaza de España. Aan de uiterste zijde van het Plaza de España bereikt u de Muralles, de San Carlos en het Geschut van San. Overal in de stad staan neoklassieke gebouwen – zoals de Cárcel Real (koninklijke gevangenis) en het imposante Ayantamiento (stadhuis) – en latere casas palacio, paleisachtige huizen van meer verdiepingen die werden gebouwd voor de adel en de rijke handelaren. Een tekort aan bouwgrond binnen de grenzen van de stad dwong zelfs de zeer rijken ertoe over te gaan op hoogbouw en de palacios zijn daarom heel anders dan de paleisachtige huizen elders in Andalusië.
  • In Cádiz ligt aan het eind van het rotsplateau bij de oude wijk Barrio de la Viña een klein strandje. Het meest populaire strand is La Victoria, een 2500 meter lang strand en recentelijk helemaal vernieuwd. Een kleiner strand is Playa de Sta of Maria del Mar.

spanje-cadiz-zee-strand-gebouwen  spanje-cadiz-stad-gebouwen  spanje-cadiz-gebouw-palmbomen

Beste tijd voor een cruise naar Cádiz

Wilt u een aangename, warme temperatuur dan is de beste reistijd voor Cadiz, Spanje, van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Cádiz

Valuta
De valuta in Cádiz, Spanje, is de Euro.

Haveninformatie
Veerboten en cruiseschepen in Cádiz meren bijna in het midden van de stad aan, op korte loopafstand van de passagiersterminal. De cruiseschipterminal in Cádiz bevindt zich naast pier Alfonso XIII. Recht tegenover de Avenida del Puerto (havenstraat) ligt Plaza de San Juan de Dios (het belangrijkste plein van de stad), waar passagiers veel restaurants en winkels kunnen vinden.

spanje-cadiz-andalusie-haven.jpg  spanje-cadiz-cruise-haven-map

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag wat speciale tips voor de stad Cádiz. Als u een dag lekker wilt gaan shoppen is het Centro Commercial Bahía de Cádiz (Avenida de las Cortes de Cádiz, 1) waar de Spaanse warenhuizen El Corte Inglés en Hipercor gevestigd zijn, een goeie optie. U vindt hier werkelijk alles. De voornaamste winkelstraten zijn: Calle Nueva, San Francisco, Culumela, José del Toro, Ancha Novena, Compañia en C. Pelota.

In de oude wijk Barrio de la Viña in Cádiz kunt u op de terrassen van de bars of restaurants heerlijk zeebrasem met uien, kleine mosselen à la Marinière of tonijn met tomaat eten. Bekend in deze streek is de Gazpacho; een koude soep met tomaten, olijfolie, Spaanse pepers, broodkruimels, knoflook en azijn.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan