Cape Liberty

Gelegen in Bayonne in de staat New Jersey, is Cape Liberty Cruise Port een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan New York City. Manhattan ligt namelijk maar op ca. 11 kilometer afstand.

New York is de grootste stad van de Verenigde Staten. New York is niet de hoofdstad van de staat dat is namelijk Albany. De stad heeft zo’n 8,399 miljoen (2018) inwoners.

Bezienswaardigheden in Cape Liberty

  • The Statue of Liberty (Vrijheidsbeeld) is HET standbeeld wat New York kenmerkt. Dit beeld staat symbool voor de vrijheid en staat als teken van verwelkoming van iedereen, terugkerende Amerikanen, gasten en immigranten.
  • Central Park is een groot bekkend stadspark in Manhattan. Met zo’n 25 miljoen bezoekers per jaar is het park het meest bezochte park in de Verenigde Staten.
  • Het Solomon R. Guggenheim Museum is een museum voor moderne kunst aan 5th Avenue in New York.
  • Het Empire State Building was in 2016 het op twee na hoogste gebouw van de stad met zijn 381 meter en stond op de vijfde plek op de lijst van hoogste gebouwen van de Verenigde Staten.
  • Times Square op de kruising van Broadway en Seventh Avenue, is een van de grootste uitgaansgebieden van New York City.
  • Soho is een sfeervolle buurt die bekend staat om de elegante gietijzeren gevels en geplaveide straten. Het is een geweldige plek om te winkelen voor toeristen met haar designerboetiekjes, stijlvolle ketenwinkels en exclusieve kunstgaleries.

amerika-new york-cape liberty-vrijheidsbeeld-gebouwen  amerika-new york-cape liberty-gebouwen  Amerika-new York-cape liberty-vrijheidsbeeld

Beste tijd voor een cruise naar Cape Liberty

De beste tijd om naar Cape Liberty, New York, te gaan is in april, mei, september en oktober de temperatuur is dan mild en aangenaam.

Algemene informatie over Cape Liberty

Valuta
De valuta in Cape Liberty is Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
Om met de taxi van het vliegveld naar de stad te komen is het voor een taxi vanaf JFK Airport zo’n $ 60-70 en voor een taxi vanaf Newark zo’n $ 75-95.
Het basistarief in de stad ligt op $ 2,50, plus een aantal toeslagen van in totaal $ 0,80. U kunt vanaf de stoep een taxi aanhouden als het bordje verlicht is. Als u meer in luxe wilt reizen kunt u een limousine nemen. Deze zijn een stuk duurder dan taxi’s, maar u reist wel in stijl! Limousines hebben geen meter, dus u betaalt het bedrag dat van tevoren is afgesproken.

Amerika-cape-Liberty-haven-map.jpg Amerika-cape-Liberty-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag wat speciale tips voor de stad New York. Als u van plan bent om veel bezienswaardigheden te gaan bezoeken is het een aanrader om een kortingspas te nemen. Een van die passen is de New York Pass hiermee kunt u Empire State Building, Top of The Rock, 9/11 Memorial, het Moma Museum bezoeken en diverse boottochten of wandelingen maken.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan