Charlottetown

Charlottetown is de hoofdstad van de kleinste provincie Prince Edward Island. Het eiland biedt mooie stranden en een landelijke sfeer. Charlottetown is voor veel Canadezen zeer bijzonder, aangezien Canada daar officieel werd geboren.

Toeristen uit de verste uithoeken komen er genieten van de rust, het landschap en de typische rode aarde van deze rustieke gemeenschap. De charmante omgeving is echter slechts een van de aantrekkelijke kanten van deze stad, die de toegangspoort vormt tot de kleinste provincie van Canada, Prins Edward-eiland

Het Prince Edward Island National Park beschermt kilometers prachtige kust. Een oude houten boerderij, toneel van de beroemde roman ‘Anne of Green Gables’, toont het leven op het eiland in de 19e eeuw.

De sfeer die Charlottetown uitademt is vrolijke gemoedelijkheid, dat vindt je ook terug bij de inwoners. Bij de haven vindt u een heerlijk terras met uitzicht over de bootjes.

Bezienswaardigheden in Charlottetown

  • Zeehonden kijken bij Montague
  • House of Green Gables
  • Provinciehuis
  • St.Paul’s Anglian Church, de oudste kerk van het eiland
  • Victoria park
  • Hillsborough park
  • Vuurtoren met uitzicht op Hillsborough Bay

canada-charlottetown-gebouw-bomen  canada-charlottetown-water-huis-bomen  canada-charlottetown-gebouw-lampjes

Beste tijd voor een cruise naar Charlottetown

De beste reistijd om naar Charlottetown in Canada te reizen, is van juni t/m september, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Charlottetown is 22°C in juli en de laagste is -3°C in januari.

Algemene informatie over Charlottetown

Valuta
De valuta in Canada is de Canadese Dollar (CAD).

Haveninformatie
De meeste cruiseschepen naar Prince Edward Island meren aan in Charlottetown – havenstad aan de zuidkust. Sommige schepen kunnen ook stoppen bij Summerside, een havenstad aan de westkust van het eiland. Het vaarseizoen van Port Charlottetown loopt van begin mei tot begin november. De haven heeft een cruiseschipterminal, wat de stad tot een aantrekkelijke reisbestemming maakte voor cruiseschepen uit New England in de Golf van St. Lawrence.

CharlotteTown-Port-Info-map-charlottetown Charlottetown-overzicht-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Charlottetown. Houdt u van shoppen? Shop till u drop dan op Queen Street. Een lange winkelstraat waar u een heerlijke sfeer kunt proeven.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan