Halifax

Het economische centrum van de Atlantische Canadese provincies en de op één na grootste Canadese kuststad na Vancouver, in Brits-Columbia. Halifax is de hoofdstad en de grootste stad van de Canadese provincie Nova Scotia, en heeft ruim 350.000 inwoners. Na een fusering met Dartmouth en Bedford in 1996 vormt de stad de Halifax Regional Municipality.

Bezienswaardigheden in Halifax

  • De Privateers’ Wharf is een gerestaureerde havenbuurt uit de 19de eeuw. In deze wijk zijn restaurants en kroegen gevestigd. Hier ligt een replica van de beroemde schoener Bluenose uit Lunenburg voor anker. De Bluenose wordt ook op Canada´s 10-cent-muntstukken afgebeeld.
  • Waterfront
  • Stadstour met Harbor Hopper Tours
  • Halifax Street-art. De grote kleurrijke muurschildering is van de kunstenaar Jason Botkin uit Montreal. Het bevindt zich onder de St. Paul’s Church, aan de zijgevel van de snoepwinkel Freak Lunchbox. ‘S avonds is het prachtig verlicht en ziet het er weer helemaal anders uit.
  • ST. Paul’s Church
  • Citadel van Halifax
  • Halifax Public Gardens
  • Victoriaanse Wilhelminiaanse huizen
  • Point Pleasant park

canada-halifax-peggy's cove-schip-huizen-zonsondergang  canada-halifax-kust-gebouwen-architectuur  canada-halifax-peggy's cove-vuurtoren-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Halifax

Beste reistijd voor Halifax. De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuidoost-Canada: De beste reistijd voor Canada is maart t/m oktober. Je kunt het hele jaar door prima door Canada trekken.

Algemene informatie over Halifax

Valuta
De valuta in Canada is de Canadese Dollar.

Haveninformatie
Port Halifax heeft 2 speciale cruiseterminals. Beide maken deel uit van het Cruise Pavilion Complex en heten “Pavilion 22” en “Pavilion 20”. Hun belangrijkste ligplaatsen zijn respectievelijk Pier 22 en Pier 20. Beide ligplaatsen zijn verbonden met hun terminalgebouwen via hydraulische gangboorden (mobiele overdekte passagiersbruggen). Sommige schepen meren aan bij Pier 31.

canada-halifax-cruise-haven-map  Halifax-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Halifax. Five Fishermen Restaurant, gelegen in het hart van de stad, is vooral beroemd om zijn visspecialiteiten zoals vis, zeevruchten en verse kreeft. Maar de bereiding van de sappige steaks is legendarisch en laat veel gasten graag terugkomen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan