Cozumel

Cozumel is een eiland in de Caribische Zee, voor de kust van Mexico. Cozumel werd door de Maya’s het ‘eiland van de zwaluwen’ genoemd.

Het is een populaire toeristenbestemming en bekend vanwege de mogelijkheid tot scubaduiken. Cozumel behoort tot de top 5 van de beste duiklocaties ter wereld. Het is ook een populaire aanleghaven voor cruiseschepen.

Met een lengte van 48 kilometer, een breedte van 16 kilometer en een oppervlakte van circa 760 km² is Cozumel het grootste eiland van Mexico. De grootste plaats van Cozumel is San Miguel de Cozumel met 60.000 inwoners.

Bezienswaardigheden in Cozumel

  • Maya-ruïne in San Gervasio. San Gervasio is een archeologische vindplaats van de precolumbiaanse Maya-beschaving, gelegen in het noordelijke derde deel van het eiland Cozumel.
  • Cozumel Island museum. In dit museum kunt u meer te weten komen over de geschiedenis, de ecologie en de hedendaagse cultuur van het eiland.
  • Duikparadijs met prachtige koraalriffen. De meeste riffen liggen op een afstand van ongeveer 10 minuten per boot. Het is niet toegestaan om aan landduiken te doen. Nachtduiken zijn normaal gesproken naar Punta Dalila of naar Punta Francesa.
  • Zwemmen met dolfijnen in Cozumel.

mexico-Cozumel-strand-palmbomen    mexico-Cozumel-dolfijn

Beste tijd voor een cruise naar Cozumel

De beste tijd om Cozumel te bezoeken is bijna gedurende het hele jaar. Alleen de maanden juni en oktober worden minder aangeraden. Tijdens de andere maanden is er dan bijna geen neerslag en een aangename tot warme temperatuur.

Algemene informatie over Cozumel

Valuta
De valuta in Cozumel is de Mexicaanse peso.

Haveninformatie
De cruisehaven van Cozumel heeft drie verschillende aanlegsteigers. Ze bevinden zich allemaal aan de westkant van het eiland. Als in uw cruisereis naar Cozumel “Fundeo” is toegevoegd, betekent dit dat het cruiseschip voor anker gaat in de haven en dat passagiers van en naar de kust (pier van Punta Langosta) worden vervoerd via de tenderboten van het schip.

mexico-cozumel-haven-map.jpg  Mexico-cozumel-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Geniet van het heerlijke eten in de verschillende restaurantjes.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan